Latince Adı: Pelargonium
Sardunya bitkisi yaz aylarında çiçek açar ve bitki büyürken sürekli bir sulamaya ihtiyaç duymaz.
Hem kapalı alanda hem de açık alanda yetişebilen canlı renkleri ve ayırt edilebilir kokusuyla birçok sardunya çeşidi mevcuttur.
Çoğu kimse sardunya bitkisini ya evinde ya da ofisinde dekorasyonu güzelleştirmesi ve ayrı bir hava katması için yetiştirmeyi tercih eder.
BELİRTİLEN FİYAT 4 ADET FİYATIDIR
Sardunya bitkisi yaz aylarında çiçek açar ve bitki büyürken sürekli bir sulamaya ihtiyaç duymaz. Hem kapalı alanda hem de açık alanda yetişebilen canlı renkleri ve ayırt edilebilir kokusuyla birçok sardunya çeşidi mevcuttur.
Sardunya bitkisi yaz aylarında çiçek açar ve bitki büyürken sürekli bir sulamaya ihtiyaç duymaz. Hem kapalı alanda hem de açık alanda yetişebilen canlı renkleri ve ayırt edilebilir kokusuyla birçok sardunya çeşidi mevcuttur. Çoğu kimse sardunya bitkisini ya evinde ya da ofisinde dekorasyonu güzelleştirmesi ve ayrı bir hava katması için yetiştirmeyi tercih eder. Kırmızı, beyaz, açık pembe ve mor taç yaprakları ile süslü güzel demetleri sayesinde odanızın gerçekten canlı ve hoş bir görünüme sahip olmasına katkıda bulunur. Az-orta miktarda güneş ışığı ve oldukça kolay olan bakımı ile bahar ve yaz aylarında çiçek açışını izlemeye hazır olun.
Bitkinizi bahçede ya da bir saksıda bir saksıda yetiştirmeniz fark etmez; sardunya bitkisi, genelde asılan bir bitki olarak kullanılan sarmaşık yapraklı sardunya (sakız sardunyası) hariç, çok fazla bakım ve emek isteyen bir bitki değildir.
1. Sardunya bitkisi almaya karar verdiğiniz zaman, size teslim edilirken taze bir biçimde kesildiğinden emin olun. Bitkiyi kesmek için en ideal sure zarfı ise eylül ayıdır, bitkilerin en sağlıklı oldukları zamandır. Kesip düzeltirken bu işlemi tepesinden en az 6 santim mesafede yapın ve tüm yaprakları da kesin. Ekim işlemi için işlenmemiş kum kullanın, direk güneş ışığı almayacak bir şekilde yerleştirin ve düzenli aralıklarla sulamayı unutmayın. 2. Kesilen kökün kendisini ise doğrudan bir şekilde güneş ışığı alan bir yere koyun ve gerekli olan sıklıkta sulayın. İlk birkaç hafta için yumuşak sıvı besin ya da gübre kullanın. Tüm bunlarla uğraşmak istemiyorsanız dikilmeye hazır sardunya bitkilerinden de satın alabilirsiniz. 3. Sardunya bakımı için en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de donma tehlikesi geçene kadar bekleme meselesidir. Bitkinin toprağı, bitkinin verimli bir şekilde beslenmesi için kuru ve sıcak tutulmalıdır. Bitkiyi yerleştirmek için gün boyunca bolca güneş ışığı alan ortamı sıcak tutacak bir yer seçin ve o alanı gübre ile çevreleyin. Kış aylarında don yapan gecelerde sardunya kökünü mutlaka sıcak ve kuru tutmalısınız. 4. Sardunya bitkilerinin çevresine muhafaza edici bir koruma yapın ki sahip olduğu nemi koruyabilsin. Bitkiyi beslemek için sıvı ve çok amaçlı gübrelerden kullanabilirsiniz. Gelişme sürecinde olan bitkilere bu işlemi 2 – 3 haftada bir uygulamanız gerekir. Bu işlem bitkiyi güçlü tutmaya yarar. Sardunya ve diğer bitkiler için en iyi doğal gübreler küçük küçük kırılmış yumurta kabuklarının ya da kuş pisliğinin toprağa karıştırılmasıdır. 5. Bitkiyi sulama konusuna gelince, bunun için en uygun vakit sabahın erken saatleridir. Sardunya yaprakları ıslak kalmayı hiç sevmezler ve bu onlar için iyi de değildir bu nedenle olabildiğince çabuk sulamaya çalışın. Bitkiyi sabah sulamaktaki amaç ise su damlalarının en kısa zamanda kurumasını sağlamaktır. Buna ek olarak haftada bir kere sulama yapmak bitki için yeterli, hatta fazladır. Bu süre yaşadığınız yerin yağış miktarına ve sıcaklık değerlerine bağlı olarak değişir. Sulamanız gerekip gerekmediğini anlamak için parmağınızı olabildiğince derine toprağa batırın. Eğer toprak nemliyse sulamayı erteleyebilirsiniz. Gece yapılan sulama yapraklarda mantar çıkmasına neden olabilmektedir. 6. Bitkinin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için ölü ve işlevini kaybetmiş çiçeklerden kurtulmayı unutmayın, bitkide yalnız sağlam yaprak ve çiçekler bırakın. Çünkü ölü ve ya işlevini kaybetmiş yaprak ve ya çiçeklerin bünyesinde çeşitli böcek ve bakteriler bulunabilmektedir. Bu tür haşereler organizmada çeşitli beklenmeyen hastalıklara neden olabilir. 7. Tırtıl ve benzeri böcekler sardunya yemeyi severler. Bu tür böcekleri bitkinizden uzak tutmak için en yakın bahçe işleri mağazasından böcek ve haşere kovucu sprey edinin. Eğer o alanda beyaz karıncalar varsa, bitki toprağına beyaz karınca bakımı yapmanız gerekmektedir.
Latince Adı : Monstera deliciosa
Deve tabanı bitkinizin geniş yaprakları son derece gösterişlidir ancak
bu yapraklar tozlandığı zaman nemli bir bezle silmeniz tavsiye edilir.
Latince Adı : Strelitzia nicolai
Cennet Kuşu Çiçeği.
İster iç mekanda ister dış mekanda yetiştireceğiniz, bakımı kolay bir bitkidir.
Anavatanı Güney Afrika olan Starliçe, gösterişli yaprakları ve göz alıcı turuncu çiçekleriolan bir iç mekan bitkisidir.
Bakımı oldukça kolaydır ve yazın dış mekanda da yetiştirilebilir.
Starliçe çiçeği nemli ortamı çok sever; fakat bu çok sulanmaktan hoşlandığı anlamına gelmez.
Toprağı kurumaya başladığı zaman su verilmesi gerekir.
Elinizle toprağını kontrol ettikten sonra sulama işlemini yapmalısınız.
Yaz aylarında haftada bir kez, kış aylarında ise on günde bir sulanması yeterli gelecektir.
Yapraklarında sararma meydana gelmesi, çok fazla suladığınıza işaret eder.
Starliçe bitkisinin yapraklarınınkıvrılması yeteri kadar nem ve sıcaklık alamadığına işaret eder.
Latince Adı : Begonia coccinea Pink
Koyu pembe renkte çiçekleri vardır.
Eylül ayından nisan ayına kadar çiçek açar.
Bahçelerinizde, Evlerinizde, Askılı olarak balkonlarda,
Çok çeşitli alanlarda bakımı kolay bir bitkidir.
Latince Adı : Sansevieria trifasciata
Dayanıklı ve dekoratif olmasıyla modası hiç geçmeyen süs bitkilerindendir.
Paşa Kılıcı çiçeğinin çıkan yapraklarının kökünden çıkarılarak başka saksılara ekilmesi sonucu çoğaltılabilmektedir.
Güneş ışığından doğru şekilde yararlanıldığı sürece ve yaz aylarında haftada 2 kez sulandığında hızlıca büyümektedir.
Latince Adı : Nephrolepis exaltata
Ev, ofis ve iş yerleri gibi yaşam alanlarımızı süsleyen yeşil bitkilerdir.
Uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
Latince Adı : Yucca massengena
Rahat bir şekilde büyümek için güneş ışığına ihtiyaç duyar.
*Güneş ışığını aldığı bölgedeki yapraklar güneşe doğru bir eğilimde bulunur.
*Güneş ışığına ihtiyacı çoğu bitkiden daha çoktur.
Latince Adı : Peperomia obtusifolia
Yaprakları; yuvarlak büyük, etli ve parlaktır.
Yapraklarıyla ünlüdür.
Latince Adı : Ficus benjamina Starlight
Mis kokusu doğal şekilde alanın daha hoş kokmasına imkan tanır.
Diğer yandan yüksek sesi emmesi ile bilinen Benjamin bitkisi, aynı zamanda motivasyon arttırıcı bir etki oluşturmaktadır.
Latince Adı : Ficus Elastica Red
Kalın gövdesi ve uzun boyu ile göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahiptir.
Latince Adı : Callisia Repens Pink Lady
Callisia Pink Lady, Büyüleyici renkleri ve yapısıyla favori ürünler arasında olmaı başarmıştır.
Pastel rengi Pembemsi renkleriyle odalarınıza ofislerinize, masalarınıza ayrı bir hava katar.
Latince Adı : Callisia Repens turtle Vines
Callisia turtle Vine, Büyüleyici renkleri ve yapısıyla favori ürünler arasında olmaı başarmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.