DEVE TABANI
Sulama elbette Deve tabanınız için çok önemli. Deve tabanı bitkisinin suyu çok soğuk olmamalıdır. Eğer çok soğuk su kullanarak sulama yapacak olursanız, tropikal bitkiniz zarar görecektir.
Sulama esnasında çeşmeden direkt olarak doldurduğunuz suyu kullanmamanız, bir süre dinlendirilmiş kireçsiz su kullanmanız tavsiye edilir. Bununla birlikte sulama sıklığı da havanın sıcaklığı ile orantılı olarak ilerlemelidir.
Çok sıcak olan yaz günlerinde her gün sulama yapılabilir ancak kış mevsiminde toprağın nemi kontrol edilerek su verilmelidir. Yaz aylarında yeterli nem sağlanamazsa yapraklara fısfıs ile su verilebilir.
Deve tabanı torflu veya kumlu normal bahçe toprağında yetiştirilmelidir.Deve tabanı kısıtlı alanlardan çok hoşlanmaz bu sebeple saksısı büyük olmalıdır. Dışarıdan almış olduğunuz bir deve tabanını eve geldiğinizde muhakkak geniş bir saksıya dikmelisiniz. Saksı değişimi 2-3 senede bir yapılabilir.Deve tabanı bitkinizin geniş yaprakları son derece gösterişlidir ancak bu yapraklar tozlandığı zaman nemli bir bezle silmeniz tavsiye edilir.
Yaprakları temizlenen deve tabanı hastalıklardan korunma konusunda oldukça başarılıdır ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam eder.
Bitkinizi bilhassa kış mevsiminde soğuk rüzgardan korumalısınız. Kapı ağızları gibi hava akımı olan yerlerde bulunmaması gerekir.
Deve tabanı şartları müsait ise çok fazla büyüyebilir. Eğer bitkinizin boyuna büyümesini biraz yavaşlatmak istiyorsanız bitkinize tepe budaması yapabilirsiniz. Bu sayede bitki yanlara doğru genişleyecektir. Budama işlemi yaparken köklere dokunmamalısınız.
DİFENBAHYA
Difenbahya aydınlığı sever, rahat bir şekilde yetişebilmesi için güneşe ihtiyaç duyar.
Güneş alan odalarda tül perdeden süzülerek gelen güneş ışığını direkt olarak alarak büyürse geniş, sağlıklı ve büyük yaprakları olacaktır.
evlerde oldukça sık tercih edilen süs bitkileri arasındadır.
Tropikal bitki olan Difenbahyayı ışıklandırma ile destekleyerek sıcak tutarsanız doğal bir ortamda gibi hissedecektir.
Difenbahya, gün ışığını filtrelenmiş şekilde bolca alan evin aydınlık, gölge odalarını sever.
Yaprakları gün ışığına doğru eğilimde bulunacağından dolayı bitki her ay düzenli olarak ışık yönüne doğru çevrilmelidir.
Böylece yaprakların yönü ve gelişimi eşit ilerleyecektir.
AREKA PALMİYESİ
Areka palmiyesinin vatanı Madagaskar'dır.
Palmiyegillere ait bir tür bitkidir. Yeşil renkte, ince ve sarkan yapraklara sahiptir. Kökten uca doğru büyüme gösterir. Saksıda yer aldığında köklere yakın yapraklar daha ufak, uca yakın yapraklar daha geniştir. Bulunduğu odadaki kötü havayı emerek temizleme görevini üstlenir.