STARLİÇE
İster iç mekanda ister dış mekanda yetiştireceğiniz, bakımı kolay bir bitkidir.
Starliçe çiçeği nemli ortamı çok sever; fakat bu çok sulanmaktan hoşlandığı anlamına gelmez.
Toprağı kurumaya başladığı zaman su verilmesi gerekir. Elinizle toprağını kontrol ettikten sonra sulama işlemini yapmalısınız.
Yaz aylarında haftada bir kez, kış aylarında ise on günde bir sulanması yeterli gelecektir.
YUCCA
*Yaprakları bulunduğu ortamda herhangi bir cisme temasta bulunmamalıdır.
*Rüzgârdan ve hava akımlarından her bitki gibi massengena - yukka da olumsuz yönde etkilenmektedir.
*Bu sebepten ötürü Massengena (Yuka) rüzgârdan ve hava akımından korunmalıdır.
Massengena (Yuka) Bitkisi Nasıl Sulanmalıdır ?
*Sulanırken önemli olan kuralların başında suyu bitkinin her bölgesine ulaşacak şekilde dökülmesi gerekiyor olduğudur.
*Bitkimizi suladığımız kabımız her daim aynı ölçüde olmalı, sulama günlerimizde sabit ve aynı miktarda su kullanılmalıdır. Bitkide anormal bir gelişim görmediğimiz sürece sulama tekniğimizi değiştirmemeliyiz.
*En çok dikkat edilmesi gereken husus kış aylarında bitkilerimiz bulunduğu ortamda hava sıcaklığının en az 15 °C olmalıdır. Bu derecenin altındaki hava şartlarında bitkimizin yapraklarında sararma, solma ve bozulmalar başlar.
*Özellikle kış aylarında bitkilerimizi sularken en çok dikkat edilmesi gereken konu bitkinin suyunu oda sıcaklığında verilmemiz gerektiğidir.
Yuka Bitkisi Bakımı Nasıldır ?
*Yuka - Massengena bitkisi de unutulmamalıdır ki bizim gibi canlı bir varlıktır.
*Nasıl ki insanlar çok soğuklarda üşür ve çok sıcaklarda rahatsız olursa Yuka bitkisi çiçeği de soğuk ve sıcak havalardan hoşlanmaz.
*Yuka - Yukka yeteri kadar ışık ve su ihtiyacı giderilmediğinde altta bulunan yapraklarını döker.
*Yuka çiçeği altındaki yapraklarını dökmesine rağmen üstten yeni yapraklar vererek boy olarak uzamaya devam eder.
DEVE TABANI
Sulama elbette Deve tabanınız için çok önemli. Deve tabanı bitkisinin suyu çok soğuk olmamalıdır. Eğer çok soğuk su kullanarak sulama yapacak olursanız, tropikal bitkiniz zarar görecektir.
Sulama esnasında çeşmeden direkt olarak doldurduğunuz suyu kullanmamanız, bir süre dinlendirilmiş kireçsiz su kullanmanız tavsiye edilir. Bununla birlikte sulama sıklığı da havanın sıcaklığı ile orantılı olarak ilerlemelidir.
Çok sıcak olan yaz günlerinde her gün sulama yapılabilir ancak kış mevsiminde toprağın nemi kontrol edilerek su verilmelidir. Yaz aylarında yeterli nem sağlanamazsa yapraklara fısfıs ile su verilebilir.
Deve tabanı torflu veya kumlu normal bahçe toprağında yetiştirilmelidir.Deve tabanı kısıtlı alanlardan çok hoşlanmaz bu sebeple saksısı büyük olmalıdır. Dışarıdan almış olduğunuz bir deve tabanını eve geldiğinizde muhakkak geniş bir saksıya dikmelisiniz. Saksı değişimi 2-3 senede bir yapılabilir.Deve tabanı bitkinizin geniş yaprakları son derece gösterişlidir ancak bu yapraklar tozlandığı zaman nemli bir bezle silmeniz tavsiye edilir.
Yaprakları temizlenen deve tabanı hastalıklardan korunma konusunda oldukça başarılıdır ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam eder.
Bitkinizi bilhassa kış mevsiminde soğuk rüzgardan korumalısınız. Kapı ağızları gibi hava akımı olan yerlerde bulunmaması gerekir.
Deve tabanı şartları müsait ise çok fazla büyüyebilir. Eğer bitkinizin boyuna büyümesini biraz yavaşlatmak istiyorsanız bitkinize tepe budaması yapabilirsiniz. Bu sayede bitki yanlara doğru genişleyecektir. Budama işlemi yaparken köklere dokunmamalısınız.